درحال بارگذاری...

تاثیر. آب شور در کشاورزی

دسته بندی: بلاگ پروازیاران سیرنگ

تاثیر. آب شور در کشاورزی


تاثیر. آب شور در کشاورزی

کشاورزی با آب شور


ویژگی‌های آب شور

نمک به طور طبیعی در خاک و آب‌های سطحی و زیرزمینی وجود دارد. بیشترین و رایج‌ترین نمکی که باعث شور شدن آب می‌شود سدیم کلرید است. مواد دیگری مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم موجود در آب نیز می‌تواند باعث شوری آب و نتیجتاً خاک شود. این شور بودن آب می‌تواند مضراتی برای گیاهانی که از آن آب تغذیه می‌کنند داشته باشد. علائمی مانند کم رنگ شدن برگ سبز گیاهان و یا پوسته پوسته شدن و سوختن نوک برگ‌ها نشانی بر غلظت بالای نمک موجود در آب می‌باشد. این شوری می‌تواند ضرر زیادی به گیاهان بزند به همین دلیل معایب استفاده از آن را بررسی خواهیم کرد.

معایب استفاده از آب شور در کشاورزی

همانطور که می‌دانید بکارگیری آب شور برای آبیاری گیاهان و محصولات کشاورزی توصیه نمی‌شود. آبیاری با آب شورمعایبی دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.

کاهش جذب آب

وجود نمک در آب بر روی پتانسیل اسمزی گیاه اثر می‌گذارد. در نتیجه گیاه جهت جذب آب به انرژی بیشتری نیاز خواهد داشت. در مواقعی که شوری آب تا حد زیادی بالا برود، گیاه قادر به جذب آب نیست و پژمرده خواهد شد. حتی اگر خاک هم از آب اشباع باشد، به علت شوری زیاد جذب آب گیاه کاهش پیدا می‌کند.

عدم جذب مواد مغذی

یکی از معایب اصلی استفاده از آب شور در کشاورزی این است که شوری آب علاوه بر اینکه جذب آب را کاهش می‌دهد، باعث می‌شود که مواد غذایی ضروری نیز به خوبی جذب گیاه یا محصول کشاورزی نشود. این موضوع به نسبت باعث ضعیف‌تر شدن گیاه یا محصول کشاورزی می‌شود و کم کم آن را از بین می‌برد. پس به منظور سلامتی هرچه بیشتر و رشد بهتر گیاه می‌بایست از آب شیرین برای آبیاری استفاده کرد.

وقتی که آب حاوی املاح مضری مانند سدیم کلراید، بور و غیره به میزان بیش از حد طبیعی باشد، علائمی در گیاه ظاهر می‌شود که این موضوع را به ما اخطار دهد. این عوامل شامل کوچک شدن برگ‌ها، سوختگی حاشیه برگ‌ها و در بدشکل شدن میوه و محصولات کشاورزی می‌شود.

تاثیر آب شور در خاک

 

زمانی که خاک بر اثر ورود آب غیر شیرین، شور شود، سدیم، جایگزین کلسیم و منیزیم می‌شود و این موضوع باعث جذب ذرات رس در خاک می‌گردد. در این صورت تجمع ذرات خاک کاهش یافته و خاک شروع به پراکندگی می‌کند. این موضوع می‌تواند بر رشد و نمو گیاه تاثیر منفی داشته باشد.

نکات مهم در آبیاری با آب شور

گاهی پیش می‌آید که آبی به جز آب شور برای آبیاری وجود نداشته باشد. در این گونه موارد، اگر امکان شیرین کردن آب شوروجود ندارد، روش آبیاری قطره‌ای با تبخیر حداقلی روش نسبتا بهتری برای آبیاری است. با آبیاری قطره‌ای رطوبت اطراف ریشه مداوم حفظ می‌شود و می‌تواند اثرات شوری آب را کم کند. در مقابل سایر روش‌های آبیاری موجود، کارشناسان آبیاری قطره‌ای را برای شرایطی که مجبور به استفاده از آب شور در کشاورزی هستیم را توصیه می‌کنند.

اما باید توجه داشت که تا جایی که امکان دارد از آب شور جهت اسپری کردن بر روی گیاهان خودداری شود. چرا که وجود نمک بر روی برگ و یا محصولات کشاورزی امکان سوختن لبه برگ‌ها و آسیب زدن به گیاه را فراهم می‌کند. بعلاوه دقت کنید که آبیاری با آب شور را در پایین‌ترین دمای شبانه انجام دهید. تا عملیات تبخیر به حداقل برسد. آبیاری در این شرایط باید دقیقاً مناسب با نیاز آبی گیاه انجام شود.

برای اطلاعات بیشتر باشماره ۰۹۱۹۸۶۰۴۰۴۶ تماس حاصل فرمایید


مریم رخشانی، تاریخ انتشار : ۱۴۰۲/۰۲/۱۸


اب شور کشاورزی پهپاد سیرنگ کشاورزی مدرن

این مطالب را هم بخوانید!

روش های جلوگیری از سرمازدگی در...

این مطلب توسط پروازیاران سیرنگ منتشر شده است

ادامه مطلب »

گرده افشانی با پهپادهای کشاورز...

گرده افشانی چیست؟ چرا امروزه گرده افشانی را با پهپادهای کشاورزی انجام می دهند؟ مزایا و معایب گرده افشانی با پهپاد های کشاورزی چیست؟ چرا باید برای گرده افشانی از پهپادهای کشاورزی استفاده کنیم؟

ادامه مطلب »

خواص دانه كلزا

این مطلب توسط پروازیاران سیرنگ منتشر شده است

ادامه مطلب »

در سراسر ایران با کاربران حرفه‌ای

عملیات کارشناسان سیرنگ

استان مازندران
استان گلستان
استان آذربایجان

+98 21 4417 9162

مدیر فروش داخلی 107

+98 21 4417 9168

کارشناس فروش 1 - داخلی 101

+98 21 4417 9112

کارشناس فروش 2 - داخلی 102

+98 21 4417 9218

کارشناس فروش 3 - داخلی 103

+98 21 4417 9234

مدیر ترویج - داخلی 108

+98 21 4417 9228

خدمات پس از فروش - داخلی 116